Iniciem el temps d'Advent a l'escola

  • Publicat el: 5 December 2017
  • Per: dominiques

Comencem a l’escola el temps d’Advent, el camí que ens porta cap al naixement del Senyor. Tot camí s’ha de fer pas a pas, pausadament, no de manera esverada ni inconscient. És anant a poc a poc quan assaborim tot el que el camí ens ofereix.

Aquest volem que sigui el nostre Advent d’aquest any 2017; temps d’aturar-se, pensar i descobrir la riquesa i la bellesa del nostre interior; un cop descoberta no ens quedarem per a nosaltres aquest tresor, sinó que el posarem al servei dels altres.

Tota la nostra persona al servei dels altres, tota la nostra persona al servei de Jesús.

Els mestres i professors encarregats d’acompanyar els alumnes en aquest temps d’Advent, ho fem, com sempre, amb plena responsabilitat i cura.

Ajudar els nostres alumnes a descobrir la riquesa del nostre interior, com proposa el lema del present curs és ajudar-los a reafirmar la seva veritable autoestima i refermar els valors que fan créixer la personalitat; viure no per a un mateix sinó per a donar-se als altres, comprendre una mica més el sentit del NADAL.

Per motivar l’Advent 2017 seguirem el lema del curs. A partir d’un camí ple d’obres d’art anirem descobrint cada dia els diferents moments importants de l’advent. En ells trobarem diferents propostes per treballar.

El camí estarà format per tots els dies de l’advent- els festius també. En els festius enganxarem imatges de la natura, que també són obres mestres; i als diumenges la imatge de la corona d’advent amb l’espelma encesa.
Per fer present aquest temps d’espera, ho fem a partir de les figures del pessebre. A infantil, cicle inicial i primària cada dia mostrem una figura, reflexionem sobre ella i llegim una pregària, conte ...

A l’ESO i Batxillerat ens endinsem en el misteri de cada figura reflexionant mitjançant trossos de pel·lícula om apareix la figura

Etiquetes: